Δίκτυο

Από το κέντρο των Βαλκανίων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διασύνδεση του δικτύου της Lancom με το internet επιτυγχάνεται μέσω δύο ανεξάρτητων redundant κυκλωμάτων με τους μεγαλύτερους παρόχους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με τη χρήση του πρωτοκόλλου BGP.

To data center της Lancom στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό κόμβο του ΟΤΕ στη Βόρεια Ελλάδα. Η θέση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής αλλά και ισορροπημένης επιβάρυνσης όσον αφορά το latency και προς την Ελλάδα αλλά και απευθείας προς το εξωτερικό. Αντίστοιχα, η διασύνδεση με τη Cyta επιτυγχάνεται μέσω δύο ανεξάρτητων δρομολογήσεων (δυτικά και ανατολικά) για μέγιστη ασφάλεια. Η διασύνδεση με όλους τους υπόλοιπους παρόχους internet στην Ελλάδα, γίνεται μέσω του GR-Internet Exchange (GR-IX), μέσω των upstream providers της. Η σύνδεση του data center της Lancom με τους παρόχους, υλοποιείται με multi-gigabit ιδιόκτητα κυκλώματα οπτικών ινών 2N, διπλής όδευσης και διπλής εισαγωγής.

H γεωστρατηγική θέση του data center σε συνδυασμό με την άψογη υλικοτεχνική υποδομή, εξασφαλίζει την ιδανικότερη διασύνδεση από το κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης προς την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, με υψηλή εγγυημένη διαθεσιμότητα στο 99,95%.